ترویج زایمان طبیعی و ایمن از برنامه های مهم معاونت درمان در سال جاری است

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ترویج زایمان طبیعی و ایمن از برنامه های مهم معاونت درمان در سال جاری محسوب می شود اظهار کرد: در این راستا برنامه ایجاد سقف انجام زایمان و سزارین روزانه برای هر پزشک با توجه به شاخص سزارین نخست در دستور کار قرار گرفته است.

دکتر ایوب توکلیان در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: همکاری و نظارت سازمان های بیمه گر، استفاده از ظرفیت تمامی نهادها در بحث فرهنگ سازی زایمان طبیعی به ویژه صدا وسیما و افزایش تخصیص بودجه به زایمان طبیعی از دیگر برنامه های این حوزه محسوب می شود.

وی افزود: فراهم سازی بسترهای لازم برای فرزندآوری از جمله کاهش زایمان سزارین و افزایش زایمان طبیعی بر اساس تأکید‌های مقام معظم رهبری، افزایش رضایتمندی مادران باردار از طریق حفظ حریم خصوصی با بهینه سازی فضای فیزیکی اتاق های زایمان و خوشایندسازی زایمان، افزایش انگیزه ارائه دهندگان خدمت و کاهش پرداخت از جیب مردم و مراقبت‌های مادری با کیفیت و کمیت بالا در دستور کار معاونت درمان قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه خطر مرگ و میر مادر و میزان ناتوانی ناشی از زایمان سزارین سه برابر بیشتر از زایمان طبیعی است تصریح کرد: مرگ و میر مادر باردار یکی از  مهمترین  شاخص های بهداشت عمومی است و نشانگری حساس از وضعیت زنان در جامعه، دسترسی به مراقبت‌ها، کفایت و کیفیت مراقبت های سلامتی و ظرفیت سیستم ارائه خدمات در پاسخگویی به نیازهای جامعه زنان به شمار می رود و کاهش آن از تعهدات مهم کشور ها است.

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: حداکثر میزان قابل قبول زایمان سزارین برای این که بهترین نتایج را برای مادر و فرزندش داشته باشد، بین 15- 10 درصد تخمین زده شده است
دکتر توکلیان به مهم ترین اقدامات این معاونت در سال گذشته اشاره کرد و گفت: پایش ،تحلیل و ارائه بازخورد شاخص سزارین بیمارستان ها بر اساس رابسون برای اولین بار در کشور و ارسال گزارش به وزارت، رتبه بندی مراکز زیر پوشش با استفاده از روش Benchmarking براساس اطلاعات سامانه کشوری، برگزاری نشست های برخط هفتگی اداره و برنامه ریزی جهت طراحی مداخلات اصلاحی با استفاده از مدل بهبود کیفیت EPIQ  و نحوه گزارش گیری از سامانه مرتبط از جمله مهمترین اقدامات این معاونت جهت ترویج زایمان طبیعی بوده است.

وی به سیاست های جاری معاونت درمان در سال 1401 اشاره کرد و تصریح نمود: از جمله سیاست های ما جهت ارتقا و تشویق زایمان طبیعی ایجاد سقف انجام زایمان و سزارین روزانه برای هر پزشک با توجه به شاخص سزارین نخست زای پزشک زنان، همکاری و نظارت سازمان های بیمه گر، استفاده از ظرفیت تمامی نهادها در بحث فرهنگ سازی زایمان طبیعی به ویژه صدا و سیما و افزایش تخصیص بودجه به زایمان طبیعی است که در دستور کار معاونت درمان قرار گرفته است.