ماما نقش مهمی در حیطه های مراقبت و سلامت مادران دارد/ ارتقای سلامت مادران یکی از مهمترین دستاوردهای نظام سلامت است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ماما به عنوان عضوی از اعضای تیم سلامت و یا به طور مستقل، خدمات مامایی را در حیطه های تشخیص، مراقبت، درمان، مداخله و نیز در سطوح مختلف پیشگیری و در نقش های آموزشی، مشاوره ای و مدیریتی به مادران ارائه می کند.

دکتر شاپور بدیعی در گفتگو با وب دا ضمن تبریک 15 اردیبهشت روز جهانی ماما خاطر نشان کرد: مامایی به عنوان یک حرفه مسئولیت پذیر و پاسخگو معرفی شده است که علاوه بر مراقبت و مشاوره حین بارداری، زایمان و پس از زایمان نقش بسیار مهمی در سلامت جامعه ایفا می کند.

وی با بیان اینکه سلامت دوران بارداری تابعی از سبک زندگی مادران است تصریح کرد: مادران آگاه از بارداری و زایمان و.... ، با اطمینان خاطر  وارد مرحله زایمان می شوند که نتیجه آن کاهش اضطراب و افسردگی حین و بعد از زایمان است.

وی تاکید کرد: اهميت تغذيه صحيح و كافي در دوران بارداري براي مادر باردار و جنين را نمي توان ناديده گرفت زيرا سلامتي افراد به ميزان زيادي بستگي به دريافت مواد غذايي و ساختار تغذيه اي آن ها در دوران جنيني دارد. بدين ترتيب رشد و  نمو را مي توان تابعي از رژيم غذايي مادر به ويژه در دوران بارداري و قبل از بارداري دانست.

دکتر بدیعی با اشاره به نقش مهم مراقیت مامایی در سلامت مادر و فرزند تاکید کرد: با ارتقا و افزایش کیفیت خدمات به مادران باردار می توان  به سمت ارتقا کیفیت سلامت جامعه پیش رفت، بنابراین یکی از برنامه های معاونت درمان پیرو سیاست های جمعیتی ابلاغی کشور این است که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بتوانیم بهترین خدمات را با توجه به امکانات و نیروی انسانی موجود به مردم ارائه دهیم.

ماما نقشی کلیدی در ارائه خدمات با کیفیت به مادران و زایمان ایمن دارد

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در گفتگو با وب دا اظهار کرد: ارتقای سلامت مادران و مفهوم مادری ایمن، به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای توسعه نظام سلامت محسوب می شود.

دکتر ایوب توکلیان  با تاکید بر لزوم کاهش آمار سزارین و ترویج زایمان طبیعی و فیزیولوژیک، نقش ماما را به عنوان عامل کلیدی در ارائه خدمات با کیفیت و مادری ایمن مهم برشمرد.

وی با بیان اینکه ايجاد كلاس هاي آمادگي دوران بارداري به روش هاي مختلف و آموزش مسائل مورد نياز زنان باردار از جمله تغذيه در اين كلاس ها مي تواند راه حل مناسبي برای ارتقاء سلامت مادران باشد تصریح کرد: افزايش آگاهي و آمادگي در دوران بارداري اين امكان را به مادر مي دهد كه اين مرحله از زندگي را با عو ارض كمتر و خوشايندتر طي نمايد.