اجرای طرح پزشکی از راه دور بیماری شبکیه نوزادان نارس در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اجرای طرح پزشکی از راه دور بیماری شبکیه نوزادان نارس در مراکز درمانی این دانشگاه خبر داد.

دکتر امیر رضا صالح مقدم با بیان اینکه نوزادان نارس در معرض اختلال بینایی و مشکلات شبکیه قرار دارند اظهار کرد: بر این اساس طرح پزشکی از راه دور بیماری شبکیه نوزادان نارس در بیمارستان‌های  دانشگاه مشهد به همت اساتید گروه چشم و پزشکان بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) و پرستاران دوره دیده بیمارستانهای قائم(عج)، ام البنین(س)، امام رضا (ع)، اکبر و دکتر شیخ  در حال اجراست.

وی با بیان اینکه بر اساس این برنامه نوزادان نارس بستری در بخش های مراقبت ویژه تحت بررسی و معاینات شبکیه قرار می گیرند خاطر نشان کرد: در نوزادانی که به دلیل شرایط جسمانی امکان ارجاع به بیمارستان خانم االانبیاء(ص) وجود ندارد، پزشکان و پرستاران از طریق پزشکی از  راه دور و در قالب یک نرم افزار شرایط نوزاد را به اساتید فوق تخصص شبکیه در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) انتقال می دهند تا در صورت نیاز اقدامات درمانی انجام شود.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در فروردین ماه امسال 916 مورد عکس برداری از شبکیه نوزادان در بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) و 62 مورد به روش تله مدیسین صورت پذیرفته است تصریح کرد:  از مجموع نوزادانی که به روش پزشکی از راه دور مورد بررسی قرار گرفتند سه نوزاد نیاز به درمان های تخصصی داشتند که در صورت عدم شناسایی و انجام اقدامات درمانی به موقع، ریسک ابتلا به نابینایی در این کودکان افزایش می یافت.

رییس مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی خاتم الانبیا(ص) نیز در این خصوص با بیان اینکه کلینیک نوزادان نارس بیمارستان خاتم الانبیا(ص) از سال 1391 بطور رسمی با حضور اساتید برجسته و توانمند فوق تخصص شبکیه فعالیت خود را آغاز نمود  اظهار کرد: در این کلینیک تخصصی معاینات  ROP  مطابق برنامه توصیه شده در آیین نامه کشوری رتینوپاتی نارسی در نوزادان نارس و همچنین تمامی نوزادان پره ترم که سیر بالینی خطرناک از جمله آپگار پایین، آسفیکسی زایمانی، تعویض خون و... را داشته اند نیز انجام می گیرد.

دکتر اکبر درخشان خاطر نشان کرد: در فرایند تشخیص و غربالگری نوزادان با خطر رتینوپاتی نارسی، بررسی و عکسبرداری از عروق شبکیه نوزاد با افتالموسکوپ غیرمستقیم یا دستگاه رت کم و سایر روش های تشخیصی توسط اساتید فوق تخصص شبکیه با توجه به تشخیص های افتراقی مانند رتینوبلاستوم، سندروم torch ، افزایش فشار چشم، انحرافات چشم و... انجام و زمان معاینات بعدی و درمان های لازم برنامه ریزی می شود.