حدود 33 هزار گردشگر سلامت از خدمات درمانی مشهد مقدس بهره مند شدند

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پارسال ۳۲ هزار و ۹۳۵ هزار گردشگر سلامت از خدمات درمانی در مشهد بهره‌مند شدند که از این تعداد ۱۸ هزار و ۱۰۶ نفر از خدمات درمانی بستری و مابقی در قالب سرپایی خدمت گرفته‌اند.

داود خوش‌شکن در گفتگو با وب دا افزود: این دانشگاه در سال ۱۴۰۰ با وجود موج پنجم و ششم ویروس کرونا و اعمال محدودیت‌های رفت و آمد، معرفی ظرفیت‌های درمانی خود را از ۶ ماهه دوم این سال شروع و بدین ترتیب توانست افزایش چشمگیر تعداد گردشگران سلامت را رقم بزند.

وی ادامه داد: روند جذب گردشگر سلامت تا قبل از شیوع ویروس کرونا صعودی بود، به طوری که  مشهد بیشترین آمار جذب را در سال ۱۳۹۸ با حدود ۲۵ هزار گردشگر سلامت در مشهد به خود اختصاص داد که با شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت‌ها در سال ۱۳۹۹ این میزان کاهش ۴۰ درصدی داشت.

خوش‌شکن با اشاره به روند افزایشی گردشگران سلامت در مشهد از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون افزود: ۴۴۰ گردشگر سلامت طی تعطیلات نوروز امسال به مشهد مراجعه کرده‌اند.

۷۰ درصد گردشگران سلامت از کشورهای عراق و افغانستان هستند

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه گفت: هم‌اکنون گردشگران سلامت از ۸۰ کشور نظیر عراق، افغانستان، عمان، پاکستان و ترکیه به مشهد سفر می‌کنند که بیش از ۷۰ درصد آنان از کشورهای عراق و افغانستان هستند.

خوش‌شکن افزود: با توجه به آمار رسمی ثبت شده در سامانه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، طی ۱۰ سال گذشته سالانه حدود ۲۰ هزار گردشگر سلامت از خدمات درمانی بستری و سرپایی در مشهد بهره‌مند شده‌اند.

وی ادامه داد: گردشگری سلامت جنبه‌های دیگری مانند گردشگری سلامت مدیتیشن(Meditation)، گردشگری سلامت ورزش و گردشگری سلامت طبیعت را داراست که در جهت معرفی سایر ظرفیت‌های گردشگری سلامت به ویژه در شهر مشهد تلاش می‌شود.

وی عنوان کرد: در این راستا برای ارتقای بیشتر حوزه گردشگری درمان و معرفی ظرفیت‌های درمانی برای چهار دسته از کشورها شامل کشورهای همسایه دارای مرز مشترک، کشورهای شیعه، کشورهای مسلمان دارای مراودات با ایران و کشورهای دارای قرابت‌های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و ‌اجتماعی برنامه‌ریزی شده است.

دکتر خوش‌کن افزود: مشهد دارای ۴۶ مرکز درمانی دارای مجوز پذیرش بیماران خارجی (آی‌.پی.دی) است که ۱۶ مرکز از این تعداد بیمارستان و مابقی درمانگاه تخصصی و کلینیک هستند.

وی ادامه داد: از کل بیمارستان های دارای مجوز گردشگری سلامت در مشهد، چهار بیمارستان شامل امام رضا(ع)، قائم(عج)، تخصص کودکان اکبر و آیت اله طالقانی در بخش دولتی و  ۱۲ بیمارستان در بخش خصوصی خدمات ارایه می‌دهند.