استان خراسان رضوی با کمبود 2 هزار و 200 تخت بستری روبروست/خیران سلامت نقش موثری در بهبود خدمات رسانی دارند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه متوسط سرانه تخت بیمارستانی به جمعیت در کشور 1.9 است و در خراسان رضوی این میزان 1.5 است اظهار کرد: بر این اساس برای ارائه خدمات استاندارد در حوزه درمان، این استان با کمبود دو هزار و 200 تخت بستری روبروست.

به گزارش وب دا، دکتر محمد علی کیانی در مراسم تجلیل از خیران حوزه سلامت که با حضور تولیت آستان قدس رضوی و جمعی از مسئولان ارشد استانی برگزار شد با بیان اینکه سالانه حدود 35 میلیون زائر از مناطق مختلف کشور برای زیارت بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) به مشهد مشرف می شوند و ممکن است که نیازمند خدمات حوزه سلامت این دانشگاه نیز شوند اظهار کرد: حوزه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با مشکلات زیر ساختی جدی روبروست و بسیاری از زیر ساخت های این حوزه قدیمی و در شان زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی نیست.

وی با بیان اینکه تا کنون اقدامات متعددی در توسعه و نوسازی زیر ساخت های بهداشتی و درمانی شده است اما پاسخگوی نیازها نیست اظهار کرد: بر اساس آمارهای رسمی، استان خراسان رضوی کمترین میزان سرانه تخت به جمعیت تحت پوشش را در کشور داراست.

وی با بیان اینکه بیمارستان های مهم این شهر همچون قائم(عج) قدمتی بیش از 50 سال و امام رضا(ع) بیش از 70 سال از ساخت آن می گذرد اظهار کرد: این در حالی است که در حال حاضر 177 مرکز بهداشتی درمانی استان خراسان رضوی استیجاری، فرسوده و قدیمی است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حال حاضر 177 مرکز بهداشتی در استان خراسان رضوی فرسوده و استیجاری است که از این تعداد 148 مرکز در مشهد فعال و در حال خدمات رسانی است تصریح کرد: منابع اعتباری دانشگاه علوم پزشکی مشهد محدود و علی رغم تلاش ها نمی توان در توسعه زیر ساخت ها اقدام موثری را انجام داد و در این حوزه خیران سلامت می توانند نقش موثری در بهبود زیر ساخت های بهداشتی و درمانی و توسعه کیفی خدمات داشته باشند.

دکتر کیانی ضمن قدردانی از مشارکت و خدمات اثر بخش خیران سلامت خاطر نشان کرد: خیران سلامت در دوران همه گیری ویروس کرونا دانشگاه را بیش از پیش در خدمات رسانی به بیماران و بهبود کیفی خدمات یاری نمودند که جای قدردانی دارد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه خیران سلامت نقش موثری در توسعه زیر ساخت های بهداشتی و درمانی و بهبود کیفی و کمی خدمات رسانی به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی دارند اظهار کرد: بیش از 190 مرتبه در قرآن کریم به موضوع احسان، روابط اجتماعی سفارش و تاکید شده است و یکی از محوری ترین موضوعات این کتاب آسمانی احسان ،نیکوکاری و انفاق در راه خداست.

دکتر محمد علی کیانی با اشاره به  حدیثی از نبی اکرم(ص) مبنی بر اینکه  دوست داشتنی ترین خلق نزد خداوند متعال، کسی است که به مردم نفع برساند خاطر نشان کرد: خدماتی که خیران سلامت به جامعه بیماران و حوزه بهداشت و درمان دارند به طور حتم در بهبود و نجات جان بیماران نقش موثری دارد و اقدامات این نیک اندیشان مصداق عینی آیه شریف قرآن است که" هرکس که بتواند یک نفر را نجات دهد گویی تمام مردم را نجات داده است".