سوالات متداول امور بیماریهای خاص

1- چه بیمارانی جزء بیماران خاص قرار می‌گیرند؟
ام‌اس، هموفیلی، تالاسمی، بیماران دیالیزی و پیوندی

2- آیا بیماران دیابتی جزء بیماران خاص هستند؟
خیر ولی تسهیلاتی برای پیشگیری و کنترل عوارض دیابت از سال 89 برای بیماران دیابتی در نظر گرفته شده است که بیماران می‌توانند با مراجعه به نزدیکترین مرکز بهداشت و تشکیل پرونده در سیستم ارجاع از ویزیتهای پزشک دوره دیده دیابت و متخصصین به صورت رایگان بهره‌مند شوند.

3- آیا تسهیلاتی برای بیماران سرطانی و داروهای شیمی درمانی آنان وجود دارد؟
بله اعتباراتی از سوی وزارتخانه در قالب اعتبارات بند ب تبصره 15 برای کمک به بیماران سرطانی نیازمند درنظر گرفته شده است که بیمار نسخه خود رابه یکی از داروخانه‌های 22 بهمن (ابتدای خیابان دانشگاه)، بیمارستان امید (خیابان کوهسنگی)، داروخانه دکتر قره‌چمنی (واقع در مرکز درمانی رضا بلوار شهید فلاحی-فلاحی 2) برده و پس از قیمت‌گذاری به معاونت درمان واحد بیماران خاص مراجعه و از تخفیف استفاده نماید. در صورت بستری شدن در بیمارستان جهت استفاده از تسهیلات به مددکاری بیمارستان مراجعه نماید.

4- آیا داروی دسفرال بیماران تالاسمی و فاکتورهای بیماران هموفیلی را می‌توان از داروخانه‌های سطح شهر تهیه کرد؟
خیر- داروهای بیماران تالاسمی و فاکتورهای بیماران هموفیلی فقط در کلینیک سرور (خیابان 17 شهریور 8) آقای ملکوتی می‌توان تحویل گرفت.

5- اگر به تازگی بیماری ام‌اس برای کسی تشخیص داده شده باشد روند تشکیل پرونده چیست؟
الف- پرکردن فرم ام‌اس توسط پزشک معالج و ارجاع به کمیته ام‌اس
ب- مراجعه به کمیته ام‌اس واقع در درمانگاه داخلی اعصاب بیمارستان قائم
ج- مراجعه به واحد بیماران خاص معاونت درمان و ارائه مدارک: کپی صفحه اول شناسنامه، کپی صفحه اول دفترچه بیمه، کپی کارت ملی و اصل فرم تکمیل شده ام‌اس
د- صدور نامه معرفی به داروخانه‌های طرف قرارداد (داروخانه 22 بهمن، امام و هلال احمر) توسط واحد بیماران خاص
هـ- مراجعه به سازمانهای بیمه‌گر جهت دریافت دفترچه مخصوص بیماران خاص
ی- تحویل نامه معرفی به داروخانه مورد نظر

تذکر: متخصصین محترم مغز و اعصاب و بیماران عزیز جهت سهولت کار می‌توانند با مراجعه به صفحه (امور بیماریهای خاص)  بخش ام‌اس، نمونه (فرم معرفی و مراحل تشکیل پرونده) را تهیه نمایند.